dinsdag 27 maart 2012

Studie - opvang : mogelijkheid tot studeren

Na de paasvakantie krijgen de kinderen die 's avonds in de opvang blijven de kans om in een lokaal afzonderlijk te studeren. Rekening houdende met het volume van de huistaken en de taakspanning (hoe lang kan een kind zich optimaal concentreren) van de kinderen komen we tot volgende manier van werken :

WANNEER : Studie op maandag-, dinsdag- en donderdagavond.

16u - 16u30 : EVEN ONTSPANNEN : op school krijgen de kinderen eerst de kans om wat te spelen buiten en een koek of drankje te nuttigen.

16u30 : STUDIEMOMENT

--> Groep 1 van 16u30 - 16u50.
--> Groep 2 van 16u30 - 17u10.

De studie gaat door in een afzonderlijk lokaal (onder begeleiding) voor zowel groep 1 (jongste kinderen van het eerste, tweede en derde leerjaar) als groep 2 (oudste kinderen van het 4de, 5de en 6de leerjaar).
We plaatsen een "belsignaal" in de klas.
Om te vermijden dat er een heen-en-weer geloop is blijven de kinderen van groep 1 een twintig minuten in de studie dus van 16u30 tot 16u50. Dit is voldoende om de (huis)taken die zij krijgen tot een goed einde te brengen. Bij het belsignaal mogen zij het lokaal verlaten.

De oudste kinderen van groep 2 blijven sowieso van 16u30 - 17u10 en krijgen zo 40 minuten studietijd. Voldoende tijd om hun (huis)taak tot een goed einde te brengen of wat extra te studeren. Wie vroeger klaar is blijft zitten maar kan altijd een boek lezen, een tekening maken, enz... zolang er maar rustig wordt gewerkt. Het is vanzelfsprekend de verantwoordelijkheid van de kinderen zelf om te beslissen of ze hun taak naar behoren hebben gemaakt of voldoende studeerden voor de proef van morgen. De begeleider is er enkel om te garanderen dat er op een serene manier gewerkt kan worden.
Om 17u10 gaat iedereen terug naar het gewone opvanglokaal.
Ouders die willen dat hun kind wat studeert in de opvang vragen we om de kinderen goed in te lichten en ev. te stimuleren om hier aan deel te nemen.
Wel vragen we met klem om de kinderen die deelnemen aan de studie ook rustig te laten werken. Het is NIET de bedoeling dat er voortdurend ouders het lokaal binnenwandelen om hun kind op te halen en zo de groep te storen.
Er wordt hier geen extra vergoeding voor gevraagd. Je betaalt enkel de reguliere opvangkosten.

Wij wensen iedereen veel studieplezier.

Directeur Renaat en het hele schoolteam van OLV van Vreugde.

VREUGDERUN

CONTACT

CONTACT
Mogelijk gemaakt door Blogger.
O.L.V. van Vreugde
Vlietestraat 127
8531 Hulste
Telefoon : 056 / 71 35 86

KALENDER

- woensdag 21 september: pedagogische studiedag = geen school voor de kinderen
- maandag 3 oktober: lokale vrije dag = geen school

VOLLEDIGE KALENDER

Volg ons op facebook ...

Volg ons via e-mail

CLB

INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR '22-'23

Uw kind is nog niet ingeschreven? Neem gerust contact op om een afspraak te maken.
Kinderen geboren in 2021 mogen ook reeds aangemeld worden.

MAANDMENU

Blog Archive

Blogarchief