vrijdag 19 april 2013

Nieuw : digitaal schoolbord

Tijdens de voorbije paasvakantie werden in het 1ste en 2de leerjaar spiksplinternieuwe digitale schoolborden opgehangen. Dit houdt in dat onze school volledig mee is met zijn tijd en in iedere klas van de lagere afdeling, van 1 --> 6, over dergelijk digitaal schoolbord beschikt.

Door het gebruik van deze borden verdwijnt het krijt (en bijhorende stof) definitief uit de klassen.
Het grootste voordeel is dat je via de computer een sterke grafische gebruikersomgeving kan creëren. De wisselwerking met de kinderen is veel sterker. Enkele voorbeelden :
- Wat is een vulkaan ? Vroeger kon de leerkracht een prent tonen maar dat illustreert bitter weinig van de werking van dit fenomeen. Schooltelevisie was ook een mogelijkheid maar als je je telkens moet verplaatsen naar het lokaal waar die tv staat verlies je kostbare (leer)tijd.
Nu kan je via de computer een kort filmpje klaar zetten (er is heel veel didactisch materiaal hiervoor op de markt) zodat je de leerlingen heel efficiënt de werking van een computer kunt tonen.
- De werkboeken taal, wero, wiskunde kan je op het bord projecteren. Veel makkelijker voor de leerlingen om mee te volgen.
- Je gaf gister een moeilijke les wiskunde die je met handen en voeten uitlegt aan de leerlingen.
Nu blijkt dat enkele leerlingen nog moeite hebben met die leerstof.
Via het digitale schoolbord kan je onmiddellijk de les van gister (met bijhorende schetsen, schema's, ... m.a.w. alles wat je op het bord noteerde) opnieuw projecteren wat ook voor de kinderen een beter houvast biedt.
- enz...

De mogelijkheden zijn enorm. We wensen zowel de leerkrachten als de kinderen dan ook veel plezier toe met deze nieuwe middelen. Succes !

Steun ons oudercomité via deze weg

CONTACT

CONTACT
Mogelijk gemaakt door Blogger.
O.L.V. van Vreugde
Vlietestraat 127
8531 Hulste
Telefoon : 056 / 71 35 86

KALENDER

- zaterdag 25 juni 2022: Sprookjesdorp
- start grote vakantie: donderdagmiddag 30 juni 2022 om 12u10

VOLLEDIGE KALENDER

Volg ons op facebook ...

Volg ons via e-mail

CLB

INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR '22-'23

Uw kind is nog niet ingeschreven? Neem gerust contact op om een afspraak te maken.
Kinderen geboren in 2021 mogen ook reeds aangemeld worden.

MAANDMENU

Blog Archive

Blogarchief