vrijdag 29 januari 2016

Maak jij pesten bespreekbaar ?

1 jongere op de 5 is het slachtoffer van pesten. Op 30 januari start de Week tegen pesten. Jij als ouder, maar ook je kind, leraren en omstaanders hebben een stevige impact op pesten. Wat kan je als ouder doen? En welke gevolgen heeft pesten op slachtoffers en pestkoppen? Klasse geeft je duiding en achtergrond.
Ook al voel je je machteloos, boos, schuldig en verdrietig wanneer je kind gepest wordt, toch moet je als ouder kordaat durven zijnIn deze video (2'56) getuigt mama Martine hoe ze zich voelt als ze ontdekt dat haar dochter Lisa al jarenlang wordt gepest. Je krijgt ook 7 tips over hoe je ermee kan omgaan.
Jouw kind heeft misschien niet rechtstreeks met pesten te maken, toch weegt het gedrag van omstaanders door op een pestsituatie. Ontdek welk verschil hun rol kan maken.
En wat als je kind zelf een pestkop is? “Pesten is normaal”, zegt pestdeskundige Gie Deboutte. Hij stelt voor hoe je als ouder je kind kan begeleiden als het iemand heeft gepest. En hier lees je wat je best niet doet als ouder in een pestsituatie.
Echt straffe getuigenissen? Die van ex-pester Cagla (17) en gepeste Tuur (14). Hun ervaringen helpen je om de impact van pesten beter te plaatsen. De pesterijen namen het leven van Tuur bijna helemaal over. Toch praat hij nu openhartig over die nare periode. En Cagla is ondertussen leerlingenbemiddelaar op school. Sterk hoe ze haar ervaringen positief gebruikt.


Steun ons oudercomité via deze weg

CONTACT

CONTACT
Mogelijk gemaakt door Blogger.
O.L.V. van Vreugde
Vlietestraat 127
8531 Hulste
Telefoon : 056 / 71 35 86

KALENDER

- maandag 5 december: Pedagogische studiedag = geen school voor de kinderen

VOLLEDIGE KALENDER

Volg ons op facebook ...

Volg ons via e-mail

CLB

INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR '23-'24

Uw kind is nog niet ingeschreven? Neem gerust contact op om een afspraak te maken.
Kinderen geboren in 2021 mogen ook reeds ingeschreven worden.

MAANDMENU

Blog Archive

Blogarchief