donderdag 20 oktober 2016

bosklassen donderdag

Vandaag één grote vraag : doen we het of doen we het niet ? En dan hadden we het over fietsen naar de Palingbeek want normaal gezien stond er op de planning : fietsen naar Bayernwald (de loopgravensite) en doorfietsen naar de Palingbeek om met de gids te werken rond 'over(t)leven in het bos' maar de buienradar voorspelde niet veel goeds ...
De raad van bestuur (alle begeleiders) kwamen overeen dat we de gids van de Palingbeek zouden vragen om zelf naar de Lork te komen om het spel hier in de omgeving te spelen wat dan ook zo gebeurde in de namiddag. Zo werd vermeden naar de Palingbeek te fietsen.
Maar dan was nog de vraag : wat met de voormiddag, het bezoek aan Bayernwald ? We lieten de leerlingen blind stemmen : fietsen we ernaartoe of gaan we met auto's ? 4 leerlingen kozen om met de auto te gaan, de anderen verkozen de fietstocht, die gelukkig droog verliep. In Bayernwald konden we de loopgraven betreden als een heus leger.
Het spel in de namiddag met de gids was gevarieerd : er moesten verhalen gelezen worden, opdrachten vervuld worden en de juiste weg (van het Warandepark tot de top van de Kemmelberg) moest gevonden worden. Daarna was er eventjes vrij spel op het domein en intussen zitten we in de klas en gaan douchen (meer dan nodig !) terwijl het hier giet.
We zijn er blij om dat we alles konden doen wat we gepland hadden, fijn fijn. Nu nog uitkijken naar de avond met het oudercomité ...

Steun ons oudercomité via deze weg

CONTACT

CONTACT
Mogelijk gemaakt door Blogger.
O.L.V. van Vreugde
Vlietestraat 127
8531 Hulste
Telefoon : 056 / 71 35 86

KALENDER

- maandag 5 december: Pedagogische studiedag = geen school voor de kinderen

VOLLEDIGE KALENDER

Volg ons op facebook ...

Volg ons via e-mail

CLB

INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR '23-'24

Uw kind is nog niet ingeschreven? Neem gerust contact op om een afspraak te maken.
Kinderen geboren in 2021 mogen ook reeds ingeschreven worden.

MAANDMENU

Blog Archive

Blogarchief