woensdag 21 oktober 2020

bosklassen woensdag

Vandaag was de bosklasdag in het teken van 'in Flanders Fields'. Door regen was de tocht naar Bayernwald per wagen, ook de directeur was vandaag van de partij met wat in de volksmond 'de bezemwagen' heet. De leerlingen hadden veel interesse in de loopgraven van Bayernwald.

Om 11u waren we terug en fietsten dan naar Ieper waar we ons lunchpakket aten en daarna te voet naar Flanders Fields gingen, waar we de workshop 'het droommuseum van Dré' volgden als voorbereiding op het eigenlijk Flanders Fields museum. 

Achteraf keerden we naar onze fietsen terug aan het sportstadion via de Menenpoort en de Ieperse vesten en de kazematten. Daar zagen we ook 'de boom van 2020' : de Ieperse boom is een overlever van onze meest recente geschiedenis op aarde. Nu schrijft hij zelf geschiedenis als Boom van het Jaar 2020 (Jurgen Tack, juryvoorzitter) Het is een vierstammige kastanjeboom, vlakbij de Menenpoort. 

De fietstocht terug was lastig, vooral door de serieuze wind maar ALLE leerlingen maakten de tocht van 14 km per fiets ! Proficiat ! 

Het avondspel was een muziekquiz, iedereen nam enthousiast deel. VREUGDERUN

CONTACT

CONTACT
Mogelijk gemaakt door Blogger.
O.L.V. van Vreugde
Vlietestraat 127
8531 Hulste
Telefoon : 056 / 71 35 86

KALENDER

- dinsdag 30 augustus: openklas tussen 17u30 - 19u30
- start nieuwe schooljaar: donderdag 1 september 2022

VOLLEDIGE KALENDER

Volg ons op facebook ...

Volg ons via e-mail

CLB

INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR '22-'23

Uw kind is nog niet ingeschreven? Neem gerust contact op om een afspraak te maken.
Kinderen geboren in 2021 mogen ook reeds aangemeld worden.

MAANDMENU

Blog Archive

Blogarchief