donderdag 29 oktober 2020

Herfstvakantie als time-out


De cijfers in de scholen zijn aanzienlijk gestegen in vergelijking met de vorige periode. Ze evolueren in de richting van het niveau van de cijfers in de brede samenleving. Deze cijfers bevestigen dat scholen geen eilanden zijn: als de epidemie wild om zich heen slaat in de brede samenleving, dan glipt het virus ook meer en meer binnen op school.

De CLB’s stellen vanuit hun contacttracing echter weinig nieuwe clusters vast op scholen, zowel bij leraren als bij leerlingen. Mensen besmetten elkaar dus vooral buiten de school. Een nauw contact binnen de gezinscontext of het vertonen van COVID‑19 symptomen zijn de voornaamste redenen om te testen.

Herfstvakantie als time-out

Enerzijds laat de ruime verspreiding van het virus in de maatschappij, zich ook voelen bij personeelsleden: veel leraren zijn afwezig door ziekte of (preventieve) quarantaine. Anderzijds worden er in de maatschappijkrachtige maatregelen genomen om de vicieuze cirkel van besmettingen te doorbreken. Omwille van die 2 redenen gaat ook het onderwijs in een ‘time out’ door de herfstvakantie te verlengen tot 12 november.

De Vlaamse Overheid en het Overlegcomité roepen op om de contacten tussen mensen drastisch te beperken en alle maatregelen strikt na te leven. Als dat gebeurt, kan de herfstvakantie een reset betekenen, ook voor het onderwijs. Twaalf dagen volstaan om alle quarantaines uit te zitten, zodat de scholen hopelijk kunnen herstarten met vollere lerarenkamers en klassen. 


Wij danken jullie voor jullie begrip en wensen iedereen een deugddoende vakantie toe.

Hou het veilig !

                                                                Het schoolteam van VBS OLV van Vreugde

VREUGDERUN

CONTACT

CONTACT
Mogelijk gemaakt door Blogger.
O.L.V. van Vreugde
Vlietestraat 127
8531 Hulste
Telefoon : 056 / 71 35 86

KALENDER

- dinsdag 30 augustus: openklas tussen 17u30 - 19u30
- start nieuwe schooljaar: donderdag 1 september 2022

VOLLEDIGE KALENDER

Volg ons op facebook ...

Volg ons via e-mail

CLB

INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR '22-'23

Uw kind is nog niet ingeschreven? Neem gerust contact op om een afspraak te maken.
Kinderen geboren in 2021 mogen ook reeds aangemeld worden.

MAANDMENU

Blog Archive

Blogarchief