dinsdag 17 december 2013

Veiligheidsgordel in de auto ?


Vaak komt de vraag : "Hoe zit dat nu eigenlijk met de veiligheidsgordels in de wagen".
Wij contacteerden de politie. Hierbij het antwoord :

Algemene regel in auto's met veiligheidsgordels:
Kinderen - jonger dan 18 jaar en kleiner zijn dan 1,35 meter - moeten vervoerd worden in een voor hen geschikt kinderbeveiligingssysteem. Kinderen vanaf 1,35 meter moeten meereizen in een voor hen geschikt kinderbeveiligingssysteem of moeten de veiligheidsgordel dragen. Kinderen mogen op elke leeftijd voorin plaatsnemen, op voorwaarde dat ze vastgeklikt zijn zoals bovenstaande regels. Eén beperking: het is verboden om een kind in een beveiligingssysteem tegen de rijrichting in te plaatsen (vb: maxicosi), op een plaats die uitgerust is met een frontale airbag - tenzij deze ontkoppeld is.

Uitzonderingen:
·         Het is niet mogelijk om achterin 3 kinderbeveiligingssystemen te installeren. Een 3de kind van 3 jaar of ouder mag toch achterin worden vervoerd met de veiligheidsgordel.
·         In geval van incidenteel vervoer over een korte afstand, voor de kinderen die niet door de ouders worden vervoerd geldt ook een uitzondering. Wanneer er geen of te weinig kinderbeveiligingssystemen in de wagen zijn voor het aantal vervoerde kinderen, mogen kinderen van 3 jaar of ouder toch achterin meereizen met de veiligheidsgordel. Deze uitzondering geldt niet voor de eigen kinderen van de bestuurder. De wetgever definieert de begrippen 'korte afstand' en 'incidenteel vervoer' niet.
(Dus bij bv. vervoer naar het zwemmen is de bestuurder, wanneer hij/zij zijn eigen kind meeneemt, verplicht een kinderbeveiligingssysteem te voorzien in de wagen voor zijn eigen kind (indien jonger dan 18jaar en kleiner dan 1,35m).
In tegenstelling tot vroegere wetgeving, dient elk kind nu over een volwaardige zitplaats te beschikken in de wagen. Er mogen dus evenveel kinderen vervoerd worden als er zitplaatsen zijn in de auto. In bijlage kan u een uitgebreide brochure vinden betreffende de types kinderzitjes.

Bestel voor maandag 10 mei 2021

> Meer info

> Bestellen


CONTACT

CONTACT
Mogelijk gemaakt door Blogger.
O.L.V. van Vreugde
Vlietestraat 127
8531 Hulste
Telefoon : 056 / 71 35 86

KALENDER

Voor meer info zie VOLLEDIGE KALENDER hieronder.- Zaterdag, 3 april - zondag, 18 april : paasvakantieVolg ons op facebook ...

CLB

VOLLEDIGE KALENDER

Volg ons via e-mail

INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR '20-'21

Uw kind is nog niet ingeschreven? Neem gerust contact op om een afspraak te maken.
Kinderen geboren in 2019 mogen ook reeds aangemeld worden.

MAANDMENU

Blog Archive

Digitale nieuwsbrief

Blogarchief